ADAC test ljetne gume 2022

on
Categories: Uncategorized

Ovaj put u ADAC testu ljetnih guma: 18 aktuelnih modela popularne veličine 215/60 R16 99V za mnoga vozila srednje klase od Ford Mondea do VW Passata. Ukupni bilans je pozitivan, ali u nekim disciplinama gume su pokazale velike razlike u performansama – i na njih treba obratiti pažnju.

  • Pet posebno dobro izbalansiranih modela
  • Devalvacije u kategorijama suho i mokro
  • Jeftinije druge marke kao moguća alternativa

Koja je guma najbolja za vozila srednje veličine? Odgovor daje ADAC test guma, koji ispituje trenutne modele u pogledu voznih i sigurnosnih svojstava, kao i aspekta udobnosti i ekonomičnosti. Ovaj put na testu: veličina 215/60 R16 u brzinskoj klasi V do 240 km/h.

Uopšteno, može se izvući pozitivan zaključak za ovu dimenziju, koja također odgovara manjim SUV-ovima kao što je naše testno vozilo Škoda Karoq . Uostalom, pet od 18 testiranih modela dobilo je “dobro” ocjenu ADAC-a, pa su posebno preporučljivi i dobro izbalansirani. Dvanaest guma klasificirano je kao “zadovoljavajuće” i stoga preporučeno, a samo se jedan “dovoljan” model može preporučiti samo uz ograničenja.

I kao i uvijek, vrijedi pogledati detalje. Jer čak i uz pet “dobrih” guma postoje bitne razlike između modela. A razlika postaje još jasnija kada se pogledaju detaljne ocjene “zadovoljavajućih” guma, koje se obično obezvrijeđuju samo zbog nekog nedostatka. Ali ako možete živjeti s pojedinačnim slabostima modela na temelju vašeg voznog profila, uz pomoć rezultata testova pronaći ćete širok izbor uglavnom nešto jeftinijih modela.

Rezultati testiranja

 

Posebno dobro uravnotežen pobjednik testa

Pet modela ocijenjenih kao dobro, Continental PremiumContact 6, Michelin Primacy 4, Bridgestone Turanza T005, Dunlop Sport Bluresponse i Toyo Proxes Comfort , ne pokazuju nikakve slabosti ni u jednom od glavnih kriterija i svojom ravnotežom boduju.

Iz vrhunske skupine Michelin i Bridgestone posebno su impresivni na suhom, dok Conti dobiva najbolje ocjene na mokrom. Michelin Primacy postavlja standarde u ekonomskim i ekološkim kriterijima potrošnje goriva i trošenja.

Iako je Toyo Proxes Comfort zagrebao granicu ocjena u svim glavnim kriterijima, ipak je osigurao mjesto među prvih pet na testu.

 

Razlike u potrošnji goriva

Nokian Tyres Wetproof vodi u području preporučenih guma. Iako može uvjeriti dobrim rezultatima i na suhom, mokrom i istrošenom, samo mu nedostaje dobra ocjena u smislu potrošnje goriva – a to dovodi do devalvacije ukupne ocjene.

Općenito, u ovoj test dimenziji, razlike u potrošnji goriva, koju ADAC mjeri u stvarnoj potrošnji pogona, ovoga su puta bile posebno velike. Razlika između najbolje (Kormoran Road Performance) i najgore gume (Lassa Competus) je gotovo 10 posto! Nokian je smanjen na wetproof potrošio osam posto više goriva od Kormorana na testu.

 

Gume sa slabostima na mokrom

Trojici kandidata koji se nalaze iza Nokiana zajedničko je da nude vrlo dobra svojstva habanja, ali ne postižu više od zadovoljavajućeg rezultata na mokrim cestama. Kumho Ecowing ES31 čak je osigurao najbolju ocjenu od svih testnih guma na suhom. A Hankook ventus Prime 3 K125 također može zabilježiti dobar rezultat na suhom. Samo Presto HP2 iz Debice, poljski brend koji pripada grupi Goodyear, čak ni na suhim cestama ne postiže više od zadovoljavajućeg rezultata.

Dynaxer HP4 iz Klebera , Michelinova druga marka, Firestone Roadhawk (druga marka iz Bridgestonea) i Sava Intensa hp 2 (Goodyear) također se dobro ponašaju na suhom, ali također imaju (blage) slabosti u ukupnoj ocjeni na mokrom ceste devalvirale. Uostalom, Sava također može zasjati s najboljim svojstvima habanja na testu.

 

Slabosti na suhim cestama

Barum Bravuris 5HM ( Continental Group), Esa+Tecar Spirit Pro, turski  Lassa Competus i Semperit Speed-Life 3 (Conti) pokazuju slabosti i na suhim i na mokrim cestama, ocjene koje su zadovoljavajuće u oba glavna kriterija i stoga vode do devalvacije ukupne ocjene. Činjenica da sva četiri nude dobra svojstva habanja je pohvalna s ekonomskog stajališta, ali ne može nadoknaditi nedostatke u kriterijima vezanim za sigurnost.

Tajvanski Nankang Eco-2+ najnoviji je predstavnik guma ocijenjenih kao zadovoljavajuće. Međutim, ne dobiva više od zadovoljavajuće ocjene u suhim ili mokrim uvjetima, a također ne u smislu trošenja i time zaslužuje pretposljednje mjesto na testu.

Straga je Kormoran Road Performance. Iako može postići apsolutno najbolju vrijednost u smislu potrošnje goriva i također postiže dobru ocjenu u smislu istrošenosti, pokazuje jasne slabosti u kriterijima vezanim za sigurnost. Guma brzo doseže svoje granice prianjanja, osobito na mokrim cestama, što se očituje u adekvatnoj ocjeni njezinih performansi. U zbroju svojih svojstava, guma je samo uvjetno preporučljiva. Međutim, guma proizvedena u Poljskoj trenutno se više ne prodaje u Njemačkoj.